vENTILAȚII REZIDENȚIALE

Nimic nu este mai bun pt dumneavoastră decât aerul proaspăt!

Oamenii își petrec aproximativ nouă zecimi din viață în interior. Dacă aerul are o calitatea  necorespunzătoare acasă, la serviciu sau în orice altă parte, atunci acest lucru se reflectă de obicei în starea de sănătate a utilizatorilor clădiriilor. Alergiile, astmul, bolile pulmonare și cardiovasculare au fost toate legate de un mediu de locuit nesănătos în multe studii academice. Clădirile construite sau renovate in ultima perioadă sunt din ce în ce mai etanse, în acest context ventilația mecanică este obligatorie pentru a asigura aportul de aer proaspăt. Pentru a asigura standardele nZEB (nearly Zero Energy Building) de eficiență energetică a clădirilor conform noilor regulamente europene, echipamentele de ventilație trebuie să fie echipate cu unități de recuperare a căldurii.

beneficiile unui sistem de ventilație cu recuperarea căldurii

Un echipament de ventilație centralizată de recuperare a căldurii va extrage aerul umed și viciat din toate încăperile din casă (bucătărie, băi, holuri) și îl va înlocui cu aer proaspat, curat, filtrat, cald în toate camerele și dormitoarele locuibile, fără a lăsa căldura să fie risipită. Casa va fi complet ventilată pe tot parcursul anului, iar până la 95% din căldura risipită în mod normal este recuperată, oferindu-vă economii substanțiale de energie. Având instalat un sistem de recuperare a căldurii, casa rămâne etanșă la aer, fără guri de aerisire sau ventilatoare de baie, ceea ce creează un mediu mai sănătos, mai curat și mai silențios fiind un exemplu perfect al modului de îmbunătățire a propriei calități a vieții, precum și asigurarea eficienței din punct de vedere energetic.

de ce ventilație cu recuperarea căldurii TermoLuft

Echipamentele de ventilație cu recuperarea căldurii TermoLuft asigură ventilația controlată în toate încăperile, într-un apartament sau într-o casă, creează un nivel ridicat de confort și economisește energie. În funcție de cerințe, poate fi instalat atât în tavan, cât și pe perete, într-un dulap, fiind un echipament compact, ușor de instalat și de operat. Asigură funcționarea automată cu senzori de calitate a aerului evacuat cât și funcționarea după un program prestabilit asigurând filtrarea aerului atât pentru praful fin cât și pentru polen. Ventilatoarele silențioase au cerințe de întreținere reduse, eficiență energetică ridicată.
Ventilația unei clădiri poate fi centralizată (un echipament asigură ventilația întregii clădiri) sau descentralizată (fiecare încăpere are un echipament individual de ventilare).