VENTILAȚII în spitale

Importanța aerului proaspăt pentru pacienți!

În saloane, secțiile de spital și sălile de operație, precum și în alte locații de asistență medicală, necesitatea de a menține calitatea aerului ridicată este esențială. Pacienții au adesea sistemul imunitar deficitar, mai sensibili în a contracta o nouă infecție de la orice bacterie dăunătoare care este prezentă în atmosferă. Deschiderea unei ferestre este rareori o opțiune, deoarece aceasta poate introduce particule nocive din exterior, mai ales dacă există mult trafic de vehicule sau industrie în apropiere. Contaminanții din aer sunt o sursă semnificativă de infecții asociate îngrijirii medicale și pot avea un impact negativ asupra pacientului în timpul spitalizării. Luând în considerare acești factori, sistemele de ventilație din spitale, precum și inspecția și întreținerea periodică a acestora, au o importanță deosebita.

beneficiile unui sistem de ventilație cu recuperarea căldurii

Ventilația mecanică este mișcarea aerului dirijata prin tubulaturi din exterior către interior și invers; aerul este curățat in filtre și eliberat în spațiile destinate. Când vine vorba de spitale, mergem la un nivel mai adânc, anumite încăperi care trebuie să fie presurizate pozitiv sau negativ în raport cu zonele adiacente. Scopul presiunii pozitive este de a se asigura că agenții patogeni transportați în aer nu contaminează pacienții sau echipamentele din camera respectivă. Presiunea negativă, aspirarea aerului din încăpere, este utilizată pentru a scoate orice contaminanți potențiali dintr-o zonă și evacuarea în aerul exterior. Controlul fluxului de aer cu  ventilatia mecanică cu recuperarea căldurii va aduce beneficii pacienților, angajaților și vizitatorilor asigurând ventilarea și presurizarea  pentru încăperi  și eficiența energetică a clădirii.

de ce ventilație cu recuperarea căldurii TermoLuft

Sistemele TermoLuft sunt construite pentru a menține siguranța calității aerului din interior pentru pacienți, angajați, vizitatori si îndeplinesc specificațiile proiectate de ventilație și filtrare în condițiile în care sistemele de ventilație au devenit o practică general acceptată pentru controlul infecțiilor. Sistemele de ventilație proiectate, instalate și întreținute în mod corespunzător contribuie la reducerea  infecțiilor dobândite în spital prin reducerea concentrației de contaminanți din aer prin  filtrare și presurizare. Sistemele de fitrare oferite sunt fitrele HEPA dedicate încăperilor de spital. Ventilatoarele silențioase au cerințe de întreținere reduse, eficiență energetică ridicată. În ceea ce privește volumele de aer pentru încăperi, ratele de schimbare a aerului și presiunea aerului, întreținerea acestor sisteme necesită niveluri profesionale de pregătire și experiență.