VENTILAȚII în spații industriale

Calitatea aerului în clădirile industriale

Pentru orice clădire industrială, soluțiile de ventilație mecanică cu recuperare a căldurii pot juca un rol important, deoarece contribuie la crearea unui mediu de viață și de lucru mai sănătos, contribuind în același timp la reducerea emisiilor de CO2 și a consumului de energie. Pe lângă asigurarea unui aer de calitate, obiectivul unui sistem de ventilație cu recuperarea căldurii în domeniul industrial este recuperarea energiei prin transferul căldurii aerului care este exhaustat din interior către aerul proaspăt. Spre deosebire de clădirile rezidențiale, procesele industriale sunt de obicei predispuse la pierderi uriașe de căldură și a face față acestei risipe poate oferi beneficii foarte mari pentru întreprinderile de producție sau hale de depozitare.

beneficiile unui sistem de ventilație cu recuperarea căldurii

Unitatea de tratare a aerului (AHU) asigură o sursă constantă de aer proaspăt => calitatea aerului din interiorul unității se va îmbunătăți semnificativ. Reduce consumul de energie pentru încălzire/climatizare, prelungind durata de viață a sistemului HVAC.
Procesele care apar în situații industriale pot produce temperaturi mari 100-400°C, chiar și temperaturi înalte de peste 400°C (cum ar fi cuptoarele). Evident, potențialul pentru sistemele de recuperare a căldurii și ventilație este uriaș  și poate produce o rentabilitate semnificativă a investiției pentru multe întreprinderi. Captarea căldurii reziduale poate fi folosită pentru a asigura încălzirea spațiilor, precum și pentru a  economisi energie în  procesele industriale existente, cum ar fi preîncălzirea.

de ce ventilație cu recuperarea căldurii TermoLuft ?

TermoLuft propune unități de recuperare a căldurii dedicate clădirilor industriale  ce utilizeaza schimbătoare de căldură eficiante montate in structuri izolate termic și fonic. Circuitul intern de aer de extracție trece prin recuperatorul de căldură fără a se amesteca cu circuitul aerului proaspăt, astfel se recuperează un procent mare din energia utilizată pentru încalzirea /climatizarea clădirii. Deosebit de importantă este alegerea filtrelor optime aplicației. Prin utilizarea unităților de recuperare a căldurii în clădiri obținem:
• Reîmprospatarea optimă a aerului intern,  ambianță curată și confortabilă;
• Control mai bun al încălzirii/răcirii si o eficiență energetică sporită; 
• Economie de energie  in conditia reducerii emisiilor de CO2.