VENTILAȚII în grădinițe, școli, universități

Aer curat în Grădinițe, școli, universități !

Elevii și personalul din grădinițe, școli, universități sunt mai vulnerabili la infecții, gripe, răceli, la reacții alergice dacă în sălile de clasă, calitatea aerului  este deficitară, dacă sălile de clasă nu au un aport suficient de aer proaspăt. În cazul copiilor, elevilor, vârsta lor îi va face mai vulnerabili la infecții, alergii. Nivelurile ridicate de dioxid de carbon sunt adesea asociate cu incapacitatea de a se concentra, iar o atenție redusă duce de obicei la rezultate academice slabe. În cazul laboratoarelor științifice din scoli, universități, nevoia de a menține o calitate bună a aerului este adesea sporită de experimentele și procesele care se desfășoară, unele dintre acestea generează substanțe chimice nocive.

Nimic mai bun pentru copiii dumneavoastră decât aerul proaspăt!

Clasele trebuie să fie ventilate în mod regulat; datorită volumului relativ mic de aer din clasă, cu mulți elevi prezenți, probabilitatea ca virusii, bacteriile, microbii să se acumuleze în cameră este mare. Probabilitatea de infecție depinde de diverși factori: câți oameni sunt în încapere, cât de activi sunt, cât de mare este încaperea, cât de des este schimbat aerul din încapere. Marea majoritate a școlilor din Romania nu au sisteme de ventilație centrală, nu au nici macar sisteme de ventilație locale  de siguranță biologică în laboratoare. Ventilația prin deschiderea ferestrelor este singurul mod de a introduce aer proaspăt în salile de clasă. Cu cât diferența de temperatură dintre interior și exterior este mai mare, cu atât este mai mare este pierderea de energie la ventilarea naturală. Acest lucru poate fi remediat dacă aceste unităti implementează sisteme de ventilație mecanică cu recuperarea căldurii

DE CE ventilație cu recuperarea căldurii TermoLuft

Prin utilizarea echipamentelor de ventilație mecanică cu recuperarea căldurii, aerul curat intră forțat în incăpere și înlocuiește aerul folosit. Aceasta elimină și umezeala din cameră, ceea ce reduce riscul de creștere a mucegaiului. Prin filtrare sunt eliminate praful fin, polenul, mirosuri și vapori din mobilier sau produse cosmetice. Dioxidul de carbon este evacuat în exterior, ceea ce reduce oboseala și redă concentrația elevilor, studenților. Schimbul de aer proaspăt cu cel viciat, exhaustat are loc cu recuperarea căldurii (ajungându-se până la 92% recuperare) rezultând o pierdere infimă de energie prin ventilare.

Conceptul  de ventilație eficientă pentru școli sau orice alte spații închise: unitățile de ventilație cu recuperarea căldurii TermoLuft asigură alimentarea controlată cu aer proaspăt în sălile de clasă ale școlilor, universităților, grădinițelor, menținerea nivelurilor de dioxid de carbon în standardele de calitate și filtrarea aerului sub PM2,5 oferind mediul ideal pentru elevi, studenți.

C

Aerul interior viciat este înlocuit în mod controlat cu aer proaspăt din exterior care este  filtrat. Tubulatura pentru evacuare montată în tavan extrage prin grile aerul viciat și il exhaustează înspre exterior. La rândul său, aerul proaspăt este suflat catre pereții laterali pentru a asigura un flux direcțional și lin de aer din tavan către podea. În interiorul unității de ventilație în recuperatorul de căldură se efectuează schimbul de căldura între aerul viciat exhaustat și aerul proaspăt filtrat, fără a avea schimb de aer între cele două fluxuri.