VENTILAȚII în spații comerciale, clădiri de birouri , hotele

Calitatea aerului în clădirile comerciale, birouri, hotele

Calitatea adecvată a aerului din interiorul clădirilor comerciale, clădirilor de birouri, hotele implică mulți factori, inclusiv încălzirea sau răcirea, în funcție de situația locală și de climă, controlul umidității și filtrarea poluanților. Problemele de sănătate, de respirație pot apărea din aerul contaminat cu praf, polen sau alți contaminanți. În ceea ce privește situația pandemică – Covid 19, multe organizații  recomandă creșterea ratei de ventilație pentru a reduce concentrația de contaminanți din clădirii.  Calitatea aerului din interior pentru clădirile comerciale sau de birouri este la fel de importantă ca și pentru clădirile rezidențiale. Sistemele de ventilație joacă un rol cheie în menținerea aerului interior sănătos și confortabil în aceste clădiri.

beneficiile unui sistem de ventilație cu recuperarea căldurii

Provocarea este de a ajunge la calitatea aerului cu aport minim de energie. Unitatea de tratare a aerului (AHU) include 2 ventilatoare unul pentru admisie , unul pentru exhaustare. Filtrele rețin praful,  polenul, diverse particule și protejează ventilatoarele.

Recuperatorul de căldură funcționează atât în regim încalzire cât și climatizare avand   rolul de realiza schimbul de energie între aerul proaspat. Odata cu evitarea contaminării fluxului de aer proaspăt cu aerul exhaustat recuperează energia reziduală din aerul exhaustat și economisesc o cantitate considerabilă de energie.
Există două tipuri de recuperatoare de căldură aer-aer: rotative și cu plăci.

de ce ventilație cu recuperarea căldurii TermoLuft ?

TermoLuft oferă numeroase variante de echipamente  performante în orice clădiri comerciale, clădiri de birouri, hotele. Sistemele de ventilație sunt proiectate pentru a elimina dioxidul de carbon, mirosul, particulele și alți contaminanți din aer în condițiile in care aduc aport de aer proaspat încălzit/climatizat în incăperi. De ce TermoLuft? Pentru că asigură confort,  aer proaspat,  cu multe beneficii:
•  Îmbunătățește calitatea aerului din interior si nivel de  CO2 scăzut;
•  Previne  mucegaiul, condensul si  recuperarea  eficientă a căldurii;  
•  Asigură filtrarea aerului reducând contaminanții și nivelul de polen;
•  Reduce bacteriile și germenii din aer.